c a r m e n h e e m e l s

KunstRoer(t) Roerdalen

Curator / manager / PR / Educatie
KunstRoert Roerdalen & Wassenberg 2014 / 2015:

In 2014 and 2015 Carmen Heemels co-organised with Stichting Kunststroom the international art-event KunstRoert. She managed the artists, grants and PR.

KunstRoert was an international art-event which took place at 11 locations in 6 villages of the municipality Roerdalen.

Schoonheid ontRoert – KunstRoer(t) Roerdalen

6 augustus 2014
Onder de naam KunstRoer(t) Roerdalen is in het weekend van 13 en 14 september (het weekend waarin het voormalige KunstStroom georganiseerd werd) in diverse monumentale gebouwen in alle kernen van de gemeente Roerdalen kunst te zien van hoog niveau.  Kunst met een breed palet, soms spraakmakend en schurend, maar ook behagend, dromerig en gewoon mooi. Naast uiteenlopende beeldende kunst in de vorm van o.a. schilderijen, tekeningen, beelden, installaties, video en lichtkunst, is er ook een programma met muziek, literatuur en drama. Opening vrijdagavond 12 september, met dansperformance, poëzie en muziek.
Ook de jeugd wordt betrokken bij KunstRoer(t) Roerdalen. In het nieuwe schooljaar komt er o.a. een kunst-lesprogramma beschikbaar voor de scholen van Roerdalen en jeugdverenigingen presenteren kunstwerken aan de hand van een thema. Tevens zal er o.a. op locatie geschilderd worden door een professioneel kunstenaar, zodat men ‘live’ kan meemaken hoe een werk tot stand komt.
Deze kunstmanifestatie komt tot stand met steun en medewerking van de gemeente Roerdalen, de locatiehouders en een aantal enthousiaste kunstliefhebbers en -kenners. Een selectie kunstenaars van professioneel niveau is benaderd voor deelname. De reacties van de kunstenaars zijn zeer enthousiast en positief.
Het stroomgebied van de Roer en de dorpen Melick, Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, St. Odiliënberg en Montfort staan centraal in de manifestatie. Kunstroer(t) Roerdalen wil mensen laten genieten van de schoonheid van het Roerdal en de kerkdorpen van Roerdalen, zijn prachtige monumentale gebouwen en natuurlijk van de schoonheid, waarde en inhoud van Beeldende Kunst en andere kunstdisciplines uit deze regio.
Voor de sportieve kunstliefhebbers zal er een KunstRoer(t)-fietsroute worden uitgestippeld van en langs de diverse exposities. Op elke locatie is een routebeschrijving met informatie verkrijgbaar. De route is een rondgang, dus vanuit elke expositie locatie kan gestart worden.
Vanaf 14 augustus wordt het programma gepubliceerd op de website en op facebook: www.kunstroert.nl Opening: vrijdagavond 12 september om 19 uur, Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch met dansperformance, poëzie en muziek. Manifestatie: 13 en 14 september van 11 tot 18 uur, gratis entree.

Locaties:
Melick: Prins Bernhard Molen
Herkenbosch: Kasteel Daelenbroeck
Vlodrop: Schurenhof
Posterholt: Kasteel Aerwinkel
Sint Odiliënberg: Kasteel Frymerson, Molen Verbeek
Montfort: Kasteel Montfort
Contactpersoon: info@kunstroert.nl
Contactpersoon kunstenaars en programma: Carmen Heemels tel. 06-81714487 kunstroertprogramma@gmail.com